Vállalatunk

Hanon Systems Hungary Kft. - ALBA ÜZEM

 

A Hanon Systems Hungary Kft. Alba Üzeme 1991-ben kezdte meg működését Székesfehérváron. A gyár zöldmezős beruházásként épült, alapterülete 40.000m2. Közel 1600 szellemi és fizikai munkatársat foglalkoztató vállalat profilja az autóalkatrész-gyártás. A koreai tulajdonú Hanon Systems a világ második legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállító vállalata, mely világszerte 40 gyártó üzemmel és 4 technológiai központtal rendelkezik.
Az Alba Üzemben jelenleg klímakompresszorok, hűtőközeg-továbbító rendszerek, hőszivattyú szelepek, valamint vízszelep- és pumpa termékcsalád gyártása folyik.

Szervezeti egységeink

Mérnökség: Gyártástámogatás és Termékfejlesztés

A Hanon Systems Hungary Kft-nél a termelés mérnöki támogatását, gyártómérnökeink látják el, akik feladatai többek között a gyártóterület műszaki támogatása, a termékek gyártásához szükséges erőforrások és folyamatok koordinálása, felügyelete és folyamatos fejlesztése. A külső és belső vevők által meghatározott minőségi-és szállítási igények költség hatékony kielégítése.

Termékfejlesztési csoportunkban dolgozó tervezőmérnök kollégák rajz- és design-módosítási feladatokat látnak el kompresszorok, HVAC egységek, klímaköri szelepeken vevőink számára. Munkájuk során együttműködnek az európai, koreai és amerikai termékfejlesztő központokkal. Itt készülnek a vevői elvárások szerinti 3 dimenziós kompresszor tervek és rajzok, valamint a különböző gyártásindítás előtti élettartam tesztelések.

Támogató osztályaink: Minőségügy, Pénzügy (Kontrolling és Könyvelés), HR, IT, Logisztika, Beszerzés és egyéb Regionális funkciókHanon Systems Hungary Kft. - Pécs

A Hanon Systems Hungary Kft. 2019-ben kezdte meg működését Pécsen. 2020-ra egy új zöldmezős beruházást létesít a Déli Ipari Parkban, melynek alapterülete 22.500 m2 lesz.
Az üzemben a hűtőközeg-továbbító rendszerek gyártása fog helyet kapni.
A pécsi gyáregységbe elkezdődött az adminisztratív állomány toborzása: 2023-ig közel 100 fő kerül foglalkoztatásra, elsősorban gyártást támogató mérnöki-, minőségbiztosítási- és logisztikai területeken. A termelésbe gyártósori operátorok felvétele 2020 év elejétől indul, ezen a területen alkalmazott létszám 2023-ig meghaladhatja a 800 főt.

Hanon Systems Auto Parts Hungary Kft. - Rétság

A gyár egy 2001-ben alapított könnyűfém-öntészettel foglalkozó vállalat, alapterülete 4500m2. A közel 120 főt foglalkoztató gyár 3db 850 tonnás és 2db 1200 tonnás vertikális présgéppel, speciális vákuum technológiás, magas nyomású alumínium-öntéssel állítja elő termékeit autóipari beszállító partnerei részére.

Az üzemben főként hagyományos és elektromos klímakompresszor alkatrészek, valamint különböző hajtóműház elemek gyártása, megmunkálása történik.

A közeljövőben megvalósuló fejlesztés eredményeképpen horizontális öntőgépek beszerzésére, üzemcsarnok bővítésre kerül sor, a gyártókapacitás megnő.

Szervezeti egységeink

Mérnökség: Gyártástámogatás, szerszámtervezés és –fejlesztés, új termék fejlesztés

Minőségellenőrzés: Bejövő és kimenő vizsgálat, gyártásközi ellenőrzés, új termék fejlesztés, beszállítók kezelése

Termelés: alumínium-öntészet, felületkezelés, hőkezelés, öntvényforgácsolás, szerszámkarbantartás, gépkarbantartás

Támogató osztályaink: Pénzügy (kontrolling és könyvelés), HR, IT, Logisztika, Beszerzés